Wortel courgettepannenkoeken

Wortel courgettepannenkoeken

30 juli 2018 0 Door Jurgen

Pannenkoeken.

Bijna elk kind lust wel pannenkoeken. Je vindt ze zelf ook vast erg lekker. Het punt wat ik vind is dat ze niet zo gezond zijn. Wij eten ze meestal met stroop, suiker, vla, kaas, of  fruit.

Nu ontdekte ik laatst een leuke variant, waardoor de pannenkoeken net even gezonder worden en toch even lekker zijn.

Pannenkoeken met courgette en wortel.

Ze waren echt super lekker, ons zoontje heeft er van gesmuld zonder te piepen over de groente.

Hier het recept:

Ingrediënten Wortel-courgettepannenkoeken

  • 200 g tarwebloem *
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 0.5 courgette
  • 1 winterwortel
  • Boter/margarine

* je kunt ook kant en klare pannenkoekenmeel gebruiken

Bereidenvan Wortel-courgettepannenkoeken

Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.

Rasp de courgette en wortel fijn en meng dit door het beslag.

Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.

Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Lekker met stroop.

bron: Blueband